La meva llista de blogs

dijous, 15 de setembre del 2011

237. Sobre l'entusiasme en l'acció. El músic, el poeta,....



La imatge:

El músic que estima la música i el seu instrument. En la foto tenim el genial guitarrista Steve Vai que estima la seva obra i el seu instrument al servei dels audients. De fet, utilitza la música com un exercici espiritual, per estar inspirat, per conéixer-se i transmetre alegria al seu entorn.

L'explicació:

Cada persona, tal com deia en Guardiola seria desitjable que trobés entusiasme en la seva obra.
Ser conscient que la persona pot nodrir el combustible necessari per mostrar-se entusiasmat tot i en situacions difícils, per això cal fixar l'atenció en un objectiu que cal anar regant, estimant i alimentant i aquest objectiu ha d'estar associat amb l'ideal, propòsit de l'ànima i per això cal autoconeixement i un es descobreix i es va descobrint amb ell mateix a través de l'experiència, l'escolta interna espontànea.
És important saber que quan una persona està compromesa amb la seva vocació al servei de la humanitat, i amb amor, no hi ha espai pel dubte, el temor i les coses evolucionen de manera espontània, com l'aigua en moviment.
Pot passar que si ens han ensenyat a servir els altres sense servir-nos ens acostumen a viure sense prou entusiasme. Si ens escoltem i ens deixem guiar per la manera com volem estimar-nos i estimar els altres, aleshores serà més fàcil transmetre aquest entusiasme.
Certament passar d'una situació a una altra, implica una etapa de transició, aleshores és quan la persona es pot sentir rar, ja que abandona una manera d'identificar-se per passar a identificar-se d'una altra manera, i això implica molèsties inicials, com per exemple com aquell qui comença a fer una vida més activa o esportiva després d'una etapa excessivament sedentària.
Amb treball, fe i temps, comença a viure amb naturalitat allò que inicialment li semblava estrany, amb una diferència important, que té un nou entusiasme natural i espontani que sorgeix de fer una activitat que és afí als seus talents, anhels de l'ànima, a la seva vocació, a l'expressió de les seves qualitats i virtuts humanes.

S'adona finalment que decideix entrar en el club de les persones o del col·lectiu de persones que emeten llum, i calor dins de la societat per mitjà de compartir no només els seus talents sinó quelcom més important, qualitats, virtuts que emanen de manera natural, és a dir no es fan notar, senzillament les ànimes mínimament sensibles les senten, s'alimenten i les comparteixen. 


L'exercici:

Descobriu una activitat, hobby, feina sigui individual o col·lectiva que us agradi, que us permeti trobar-vos en un estat de flux mental encara que sigui per una estona cada dia. Practiqueu, motiveu-vos i adquirireu més habilitat i més gaudiment.Compartiu la vostra alegria amb altres persones.

Exemples d'activitats:
- Cuinar
- Pintar
- Escriure
- Practicar un esport
- Fer malabars.
- Cantar en un grup, en una coral.
- Una dansa
- Tocar un instrument
- El joc dels escacs
- Estudiar una matèria.
- Altres,....

Us deixo un vídeo del mestre i líder Steve Vai.

For the Love of God

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada