La meva llista de blogs

dissabte, 8 d’octubre del 2011

218. Sobre el compliment de les lleis. Senyals de trànsit i les lleis.
















La imatge:

Les senyals de trànsit i les lleis.

L'explicació:

De la mateixa manera que hi ha senyals de trànsit, aquí a baix a la terra, també hi ha ha lleis allà dalt, és a dir el cel o bé per entendre'ns en el món intangible. I la persona està present físicament i materialment però també espiritualment. Per tant, és convenient recalcar que de la mateixa manera quan conduïm, cal respectar senyals com la prohibició de passar, prohibit avançar, de girar a la dreta, d'anar no més ràpid de 50 km/h perquè hi ha una corba a l'esquerra, etc., cal també respectar normes a nivell invisible.

Per exemple, de la mateixa manera que està penalitzat robar a nivell material, també ho està a nivell intangible o mental. És a dir, també està penalitzat aconseguir que gent que tenim a prop contenta, deixi d'estar-ho, mostrant una actitud preocupada, egocèntrica o interessada en un mateix.
Fins i tot quan un està alegre, és important repartir aquesta alegria a la gent del voltant per així mantenir l'alegria interior.
Quan un se sent importunat pels altres de manera injusta, aleshores és convenient separar-se perquè aquell qui importuna reflexioni i canviï d'actitud i aprengui alegrar-se de la felicitat i èxits aliens.
Per tant, de la mateixa manera que a nivell material cal respectar les senyals de trànsit per respecte a la pròpia seguretat i la seguretat aliena que no deixa de ser una altra forma de la pròpia seguretat i llibertat, cal respectar a les persones a nivell emocional, a nivell mental i espiritual. El respecte és la base de la bona convivència.

Quan un aprèn a viure de manera més conscient amb respecte, amor i comprensió a les lleis divines, és més fàcil prendre decisions. Un pot aleshores esdevenir una mica dogmàtic o inflexible. Certament és preferible ser inflexible per anar en la direcció correcte, que ser massa flexible i anar a vegades en la direcció incorrecte, ja que aleshores una ha de pagar "reparar" massa factures, massa betzina i massa tickets d'autopista.
El que no és tant fàcil és descobrir per un mateix aquestes lleis, estimar-les i obeir-les i sobretot viure en equilibri en un món a vegades plena de contradiccions.

L'exercici:

És important, de tant en tant revisar-se i preguntar-se quines lleis un compleix i quines lleis no compleix massa durant el dia, sense recriminar-se, amb acceptació i amb humilitat per aprendre.

En efecte, és important agafar l'hàbit a la fi del dia, observar el que un ha fet durant el dia, com s'ha sentit, que ha pensat, sense jutjar-se des del intel·lecte, sinó des del cor i amb ànim d'aprendre, d'apropar-se en la rectitud d'anar sumant punts en el compliment de les lleis, i en cadascuna de les virtuts humanes. Si un s'adona que ha incomplert en alguna llei, d'entrada és positiu ja que més val prendre consciència que no ser conscient. Llavors d'alguna manera és important comprometre's en alguna activitat o bé invitar alguna situació que permeti a la persona reparar els seus errors.


Salut i endavant en la suma de punts en cadascuna de les virtuts!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada