La meva llista de blogs

dijous, 27 de setembre del 2012

94. Sobre el conflicte. Immòbil davant la tramuntana.

La imatge: 

Una persona roman immòbil tot i que bufi un gran tramuntana.

Una persona escolta tots els crits, les crítiques encara que siguin exagerats, sense reaccionar, sense jutjar i llavors intervé i accepta allò que es pot millorar, però també es defensa.

Una persona es criticada però no deixa de sentir-se bé, ell està bé i continua estant bé, només que hi ha algunes coses a millorar però no deixa que els altres el facin sentir malament o el facin sentir un incompetent.

Una persona es criticada però per ser com és, ho accepta i deixa que la seva part bondadosa es manifesta.

L'exercici: 

una relació entre cap i subordinat 

1. Una persona fixa l'atenció en la part positiva de dins seu i dels altres i si rep pressions de dins seu o des de fora com per exemple per mitjà de crítiques exagerades, un les deixa passa sense involucrar-s'hi i defensa la veritat a partir de fets.....sense entrar en un debat de qui té o no té raó, ja els fets són els fets,...i també hi ha fets visibles i invisibles,...amb conseqüències a curt termini i a llarg termini.
2. La persona continua actuant sense menysvalorar-se, sense perdre la confiança interna, sense perdre el seu sentit de dignitat encara que hagin parlat malament d'ell, i fent alguns retocs en la seva manera d'actuar essent humil.

Que pot passar?

a. Si la persona continua esssent tractada de manera una mica injusta, perquè no obté els resultats desitjats i fins i tot a vegades una mica egoistes, cal defensar i sostenir els reajustaments realitzats i acceptar un acord amistós de comiat en el cas un s'adoni que no és la persona adequada o que senzillament no vulgui ser tractat de manera injusta.
b. Que la persona faci els reajustaments adequats i que aconsegueixi els resultats desitjats o bé que encara que no els assoleixi, sigui capaç de generar confiança perquè així siguin.

Sigui com sigui cal acceptar la veritat, perquè aquesta fa lliures a les persones.

L'explicació: 

Les interferències d'un judici crític excessiu pot venir de dins com de fora i és bon no prestar-hi gaire atenció.
És bo estar preparat pel pitjor i per tant, que les crítiques vingui en un moment o un altra però també ser conscient que tant com venen també solen desaparèixer.
Les crítiques solen tenir la força que un vol que tinguin en funció de l'atenció que els hi presti.
Un sempre s'ha de manera centrat, i tenir un sentit d'estar bé amb un mateix tot i que també és bo, ser sincer amb un mateix, ser humil i estar disposat a aprendre.
Ser conscient que sovint en les crítiques hi ha un component positiu i un component negatiu, un component vertader i un component fals, i per tant és bo posar atenció en la part positiva i mostrar-se compassiu envers aquell qui critica de manera injusta.
Ser conscient que si un rep ruixats, sovint és fruït a que també n'ha emès en el passat, un paga el que ha emés. Per tant, és bo no criticar de manera injusta, sinó fer reflexionar, recolzar aquell qui ho necessiti, mostrar-se silenciós i assistent al mateix moment, mostrar-se desinteressat.
És important ser conscient que les primeres impressions són importants, i si no són bones (tot i que les aparences a vegades enganyen), és més difícil canviar la concepció que els altres tenen d'un mateix, per tant és millor ser conscient de l'actitud interior des del inici i si no és bona, instal·lar-s'hi tant aviat com es pugui i demostrar aquells qui desconfien que hi poden confiar.
Cal també fer cas a les premonicions interiors per evitar problemes i decisions errònies.
Un acaba rebent el que emet. Per tant cal ser positiu si un vol atraure positivitat.
Cal ser valent i valorar-se en funció dels criteris interns superiors i no tant de les opinions dels altres.
Cal parlar i dialogar amb la ment amb amor i aleshores ens seguirà, ens obeirà i es dirigirà en la bondat, en cas contrari un es desequilibra. No passa res, cal tornar a parlar amb ella, escoltar la veu interna i prestar atenció amb ella, per treballar per ella.

Cal identificar-se amb Ell (amor, saviesa, justícia, bondat i veritat).

Salut!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada