La meva llista de blogs

dissabte, 25 de desembre del 2010

241. Sobre la responsabilitat. L'actitud d'acció generosa davant la queixa. L'ordre davant el desordre.




















La imatge:

Una persona actuant en lloc de queixar-se sigui de manera artística, amb treball convencional, de manera individual i/o col·lectiva.

Una persona agraïda en lloc d'exigent.

L'exercici:

Agraeix vàries vegades al dia quan t'aturis a respirar sigui quina sigui la situació en què et trobis, fins i tot davant les dificultats ja que et permeten tenir més consciència.
Per exemple, per tenir una mestre que et corregeix severament i no et deixa pràcticament respirar ni tampoc agafar massa confiança, per orientar-te internament posant l'atenció i devoció en l'acció i demostrar-li que no té més motius per corregir-te.

Accepta les dificultats amb silenci, treball i amor i especialment si te'ls mereixes.

Agafa la costum de treballar, fer quelcom per canviar la realitat per millorar-la abans de queixar-te i exigir.

Pensa que tots sóm responsables de les situacions que tenim davant nostra d'alguna manera més directa o més indirecta. Si treballes el sentiment de col·lectivitat i la responsabilitat, reduiràs el victimisme i la tendència a la queixa i serà més fàcil que t'observis i et dirigeixis en la bona direcció a través primer del exemple i només si és necessari i requerit a través de la instrucció.

Queixat amb amor (bones intencions) davant les injustícies, primer sigues just.

En lloc de queixar-te, sigues agraït per tenir l'oportunitat de tenir clar quin és el teu rol per tal de remediar la situació que trobis injusta, ineficient, molesta. És a dir, en lloc d'estar paralitzat i condemnar els altres d'una determinada situació, més val assumir part de la responsabilitat i treballar per contribuir en l'ordre, en l'harmonia.


L'explicació:

Alguns pensaments són els següents:

"La persona que es queixa enfront la persona que actua" (pensa en l'estat emocional d'ambdós persones, una sol ser negativa i l'altra és positiva).

"Si algú realment t'estima pel que ets, perquè no tornes a oferir fruïts de naturalesa similar, en lloc d'estar immòbil i queixant-te?".

"En lloc de pensar en tu, o estar preocupat pel que els altres pensen de tu, pensa en allò positiu que tens per oferir en els altres".

"Pots queixar-te, és preferible fer-ho quan has treballat prèviament i quan acabes la teva exposició amb un crit d'esperança".

"És preferible queixar-se com a punt de partida, tenint com a imatge final la reconciliació, d'aquesta manera els pensaments de rebuig i negatius associats a la queixa no t'afectaran i no afectaran a negativament a ningú mínimament equilibrat".

"El desordre, el caos no se soluciona amb més desordre o caos, sinó sobretot en ordre i harmonia". 

Responsabilitat, dinamisme i positivisme! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada