La meva llista de blogs

dissabte, 25 de desembre del 2010

273. Sobre el treball i l'equilibri. La formiga i la cigala.

La imatge: 

La formiga treballant a l'estiu i descansant, alimentant-se i protegint-se a l'hivern.
La cigala cantant a l'estiu i passant gana i fred a l'hivern.

"Treball i descans, dilatació i concentració, és un cicle que cal respectar per evitar desequilibris".

"Cal fer els deures cada dia una mica no tant sols per evitar suspendre l'examen, sinó per saber defensar-se i treure bona nota".

"Aquests deures o petits sacrifics tenen la seva recompensa. Els deures no només tenen a veure en el pla físic, sinó també emocional, mental i espiritual".

"Quantes hores la gent es passa estudiant matemàtiques, llengues i poques hores a ressar, i a estimar? Aquest desequilibri en el destí de moltes hores en un pla d'acció en detriment de l'altra provoca el desequilibri, excepte és clar que s'estudi les matemàtiques estimant-les i amb una bona companyia amb qui cooperar".

"Aquest equilibri es troba en l'aspecte físic: Entrenes, juges o estàs actiu i llavors descanses i t'alimentes".

"Aquest equilibri es troba en l'aspecte emocional o sentimental: Cantes, escoltes música, sociabilitzes, emets sentiments positius i llavors descanses i t'alimentes"

"Aquest equilibri es troba en l'aspecte mental o causal: Reflexiones, estudies, analitzes sintèticament i llavors descanses i t'alimentes".

"Quan un descansa en un pla vol dir que pot estar treballant en un altra pla. Si una persona juga a tennis, quan acaba es pot endinsar en el món de la música o bé en l'estudi o la meditació".

"Una persona se sent en equilibri quan no es cansa de fer allò que fa".

"Una persona no es cansa de fer una activitat en la mesura que l'estima".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada