La meva llista de blogs

dilluns, 26 de novembre del 2012

110. Sobre la política. Del món emocional al món sentimental.

La imatge:

Els resultats d'unes eleccions.
Uns contents i els altres tristos.
Els que estan contents avui, estaran tristos demà quan obtinguin uns resultats pobres.
Els que estan tristos avui, estaran contents demà quan obtinguin uns bons resultats.
El polític equanànime que està content quan obté bons resultats però amb molta moderació i que està serè, humil i acceptador de la veritat quan els resultats no són bons.

L'exercici:




L'explicació:

Per esdevenir un polític equilibrat, un seguidor d'un partit polític equilibrat cal pensar d'una manera diferent a com ho sol fer la majoria. Cal sortir dominar el món emocional, pujant en el món dels sentiments positius sota la influència de la saviesa. Una vegada un terapeuta va comentar que per distingir una emoció d'un sentiment és fàcil posant l'exemple del pare empipat perquè el seu fill no ha aprovat un examen però desitjant el seu bé i el seu desenvolupament (sentiment). És a dir que una emoció té una curta durada, en canvi un sentiment sol tenir una durada més llarga.
Quan dic que cal pujar amb el món dels sentiments positius sota la influència de la saviesa, em refereixo que en aquest cas cal respectar a l'adversari, pensar que l'adversari serà aquell qui ens farà treballar de valent per demostrar que les nostres argumentacions i idees són més vàlides i per tant en aquest sentit cal ser agraït. Per altra banda, una de les qualitats de la saviesa es saber veure les coses amb perspectiva, veure les conseqüències de les accions més enllà del moment present. Normalment el moment present és fruït d'un passat i per tant uns bons resultats electorals sovint són fruït no tant del treball present sinó sobretot del treball del passat per tant no cal treballar en l'autocomplaença. També cal afegir que a vegades uns mals resultats electorals d'un partit polític no vol dir que les coses s'hagin fet malament sinó que les idees són massa bones per gent massa mediocre, però això no sol passar. El que sí sol passar a vegades es que els bons resultats electorals d'alguns són fruït d'aprofitar-se de la ignorància de molts altres.

El motiu d'aquest escrit és el fet que és important encara que un formi part d'un partit polític i li desitgi el millor, d'observar la realitat d'una manera molt equànime i com aconseguir-ho? Traslladant el centre de la importància del ego inferior a l'ego superior. És a dir identificant-se no massa en els resultats d'unes eleccions i el poder o la glòria sinó en la satisfacció del treball ben fet i sobretot les bones intencions subjacents d'aquest treball, perquè? Perquè això és el que un es pot emportar, la fermesa i generositat de caràcter pel treball realitzat, la resta és massa inestable. D'aquesta manera si un no dóna massa importància als resultats de les eleccions no se sentirà massa eufòric per guanyar unes eleccions sinó sobretot desafiat per assumir la responsabilitat de la millor manera possible i per altra banda quan perdi unes eleccions o obtingui uns resultats pobres, no es desanimarà sinó que tindrà un motiu més per treballar i millorar.

El que em sap greu és que molta gent se senti massa vulnerable sigui per bé com per malament pels resultats externs, quants aquests depenen de múltiples factors. Per tant potser l'exercici a fer és no donar-li tanta importància en el resultat sinó l'acció en sí per ella mateixa. I en la mesura que l'acció, el treball es faci en la mesura de les possibilitats amb seny, generositat i disciplina, un avançarà, tot i que a vegades cal certes aturades dins el camí per adonar-se de la importància de créixer.

Finalment m'agradaria dir que l'autodomini emocional és important perquè? Doncs perquè només has de veure el llenguatge no verbal dels gestos i les imatges. Si un està trist, preocupat, d'alguna manera això l'afecta físicament, és a dir que es tradueix amb una disminució de defenses, cansament i manca de productivitat, per tant val la pena estar atent el que s'anomena economia emocional.
Certament que les emocions siguin per bé com per malament s'encomanen, per això cal estar connectat amb el centre i pensar en donar llum al voltant ja que d'aquesta manera un se sent protegit i a més pot escalfar els altres.

Atenció al gest i la importància de la col·locació de la col·locació!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada